Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Teknisk status

19. august 2017

X

Risikobaseret kontrol

​Hvor tit kontrollen kommer på besøg afgøres af risikoen i virksomhedens branche. Elite-virksomheder får færre kontroller.

Hvor tit en virksomhed bliver kontrolleret afhænger af den risikogruppe, virksomheden tilhører, og af om den har elite-status. For engros gælder, at efter et år med elite-status sættes antallet af kontroller yderligere ned, dog ikke til mindre end 1 kontrol hvert andet år.

Eksempel: Restauranter er i risikogruppen 'Høj' og skal have 2 kontrolbesøg om året. For elite-restauranter sættes antallet af kontroller ned til 1.

Ud over basis-kontrollerne bliver der gennemført et større antal kampagne- og stikprøve-kontroller.

Desuden følges der ofte op på forbrugerklager med kontrol i virksomhederne.

Her er nogle eksempler på basis-kontrollen:

​Detail
RisikogruppeBrancher​​StandardfrekvensElite-frekvens​
​Høj​Restaurant, slagter fiskeforretning2​​1
Middel​Bager1​0,5​
Lav​Dagligvareforretning​0,50,5​
​Ultralav​Apotek, materialist, værtshusEfter behov​-​

 

Engros
RisikogruppeBrancher​​StandardfrekvensElite-frekvens​
​Særlig høj​Slagteri, ferske fiskevarer, mejeri5​​3
​HøjBryggeri, brødfabrik, sukkerfabrik3​1
MiddelFiskeauktion, slagtebus1​0,5​
LavIsværk, vin og spiritus engros​0,50,5​
​UltralavVildtdepot, agenturhandelEfter behov​-​