Gå til navigation Gå til Hovedindhold

Teknisk status

5. August 2021

Om elite-smiley

Hvad er en elite-smiley, og hvordan får man den?

De fire smiley'er på kontrolrapporterne viser dig, hvor gode dine lokale forretninger og restauranter er til at følge reglerne.

Detailvirksomheder, som sælger mad og drikkevarer til forbrugerne, belønnes med en elite-smiley, når de har fået mindst fire storsmilende smiley'er i træk og ikke har fået nogen sanktioner de seneste 12 måneder.

Engrosvirksomheder, som sælger til andre virksomheder, får ikke smiley'er som kontrolresultater. Resultatet vises i stedet for som 1, 2, 3 og 4 på kontrolrapporterne – svarende til de fire smiley'er. For at engros-virksomheder kan få en elite-smiley, må der kun have været 1'ere på de seneste fire kontrolrapporter – og i de seneste 12 måneder.

En elite-smiley er ikke 'bedre' end en glad smiley. En nyere virksomhed, der endnu ikke har haft fire kontroller kan ikke have elite-status, men den kan være lige så god til at følge reglerne.

Virksomheder, der kun har aktiviteter med lav risiko og derfor kun får kontrol efter behov, kan ikke opnå elite-status. Det er bl.a. vinforretninger, apoteker og materialister. 

Her på findsmiley.dk vises dette særlige symbol ved de virksomheder, som ikke kan få elite-status: