Gå til navigation Gå til Hovedindhold

Teknisk status

20. March 2023

Du er her:

Ultralavrisiko-virksomheder

Apoteker, vinforretninger, værtshuse mv. behøver ikke hænge deres kontrolrapport op. Men de skal have deres kontrolinformation hængende.

Ultralavrisiko-virksomheder sælger hovedsageligt færdigpakkede mad- og drikkevarer uden kølekrav, og derfor er fødevarerisikoen for kunderne mindre end i andre fødevarevirksomheder. Det er fx værtshuse, bodegaer, vinforretninger, apoteker og keramikere m.fl.

Ultralavrisiko-virksomheder bliver ikke kontrolleret regelmæssigt. De bliver i stedet kontrolleret når der er behov for det, eller ved kampagner og forbrugerklager.

Fordi der kan gå lang tid mellem kontrollerne, behøver virksomhederne ikke hænge kontrolrapporten op – men de må selvfølgelig gerne. I stedet skal virksomhederne hænge kontrolinformationsblanketten op, som de får udleveret sammen med kontrolrapporten.

Ultralavrisiko-virksomheder er i øvrigt heller ikke forpligtet til at vise eller linke til deres seneste kontrolrapporter på ​deres hjemmeside.

Samtlige kontrolrapporter, også for ultralavrisiko-virksomhederne, kan findes på findsmiley.dk.

'Print-selv' kontrolinforma​tion

Hvis kontrolinfomationsblanketten bliver beskadiget eller på anden vis ikke er læsbar, så kan virksomhederne selv printe en kontrolinformation til ophængning i virksomheden.

Gør sådan: Hent pdf-filen 'Kontrolinformation Print-selv version' på siden 'Information til virksomheder'.

Udfyld blanketten med din virksomheds navn og adresse. Husk også at indsætte dato for udskrivning nederst. Udskriv blanketten og hæng den op i virksomheden.​